Kylmämuseo. Historiallisen kylmää.
Etusivulle
Museo sisältä.
In English.Suomeksi.

Esineistö

Museossa on nykyään yli 300 esinettä, jotka kertovat kaikki oman tarinansa kylmäteollisuuden kehittymisestä. Useat esineistä ovat uniikkikappaleita. Museo juhli 30-vuotista taivaltaan 2016.

Hankkija MKT 2 -kompressori 1930-luvulta.

Esineistöön kuuluu maailman ensimmäinen hermeettinen pallojäähdytyskoneisto, joka on ollut käytössä Hotelli Tornissa 1905-1952. Neuvostoliiton valvontakomission aikana pallojäähdytyskoneiston avulla jäähdytettiin mm. samppanjaa, jota juotiin hotellissa enemmän kuin missään muualla.

Presidentti Risto Rytin vanhempien jääsuolakaappi on yli 100 vuotta vanha. Kun museon uudempi osa vihittiin, jääkaapin sisään mitattiin aamulla suolaa ja jäitä oikeassa suhteessa. Iltapäivällä kaapin sisällä oli nolla astetta.

Koko jäähdytysala oli Suomessa uutta sotien jälkeen. Tästä johtuen jäähdytysalan pioneerit kehittivät itse kaiken mittauslaitteista alkaen. Museossa on esillä mittauslaiteita jäähdytysalan varhaisilta vuosilta.

Pääsylippu sisältää opastetun kierroksen museossa ja tutustumisen pihapiirissä  sijaitsevaan Pyhän Mikaelin Kappeliin. Kappeliin on vapaa pääsy.

Saatavissa on kahvi pullan kera hintaan 3 €.

 

Ford.

Suomen jäähdytystekniikan museo
Härkilevontie 77
33480 Ylöjärvi
045-311 5740
www.kylmamuseo.fi
info@kylmamuseo.fi

 

  Suomen Jäähdytystekniikan Museo.