Suomen Jäähdytystekniikan Museo.

Kysymyksiä

Mikäli haluat lisätietoa tai jokin asia kaipaa lisävalaisua, älä epäröi jättää yhteystietojasi ja kysymystäsi tai kommenttiasi oheiseen kaavakkeeseen. Samalla kaavakkeella voit myös antaa palautetta tai vaikkapa pyytää tarjousta räätälöidystä museovierailusta.

Nimi:


Sähköpostiosoite:


Puhelinnumero:


Viestisi:


Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten vanhaa jääkaappia tai jääsuolakaappia voi entisöidä?

Kaapit ja kaappien materiaalit ovat hyvin yksilöllisiä. Pelkän kuvan näkeminen ei riitä. Kannattaa ottaa yhteyttä konservaattoriin, joka arvioi kaapin. Konservaattoreita löytää mm. Pohjoismaisen konservaattoriliiton www-sivuilta www.konservaattoriliitto.fi. Tärkeää olisi, että kaappia säilytettäisiin melko tasaisessa lämpötilassa ympäri vuoden.

Miten saan lisätietoja kaapista tai vanhasta kylmäkoneesta?

Lähes poikkeuksetta jokaisessa kylmäkoneessa tai kaapissa on olemassa pieni metallinen laatta, jossa on sarjanumero, valmistaja ja mahdollisesti jotain muuta tietoa. Tiedettäessä valmistusnumero ja valmistaja esineestä saa helpommin lisätietoja esimerkiksi suoraan valmistajalta tai museostamme.

Miten museoon ja kappeliin pääsee tutustumaan?

Museo ja kappeli ovat avoinna kaikille kesä-, heinä-, elo- ja syyskuun ensimmäisenä sunnuntaina klo 12-16. Muina aikoina soita tai lähetä sähköpostia toiminnanjohtajalle ja sovi aika.

Usein kysyttyjä kysymyksiä